Füstgáz hangtompító

Akusztika

A BundH Kft.szakemberei,szakértői , szakképzett munkatársai elvégzik az üzemek, építkezések, vendéglátóipari, szórakoztató, szabadidős és sport létesítmények akkreditált környezeti zajterhelés és zajkibocsátás vizsgálatát, zajvédelmi hatásterület kijelölését, a hatályos jogszabályok és szabványok előírásai szerint.Üzemi vagy szabadidős létesítmények akkreditált környezeti zajterhelés vizsgálatát a vonatkozó 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendeletben meghatározott környezeti zajterhelési határértékek ellenőrzése céljából, a jogszabályban előírt MSZ 18150-1:1998 szabvány szerint végezzük.

A környezeti zajmérést a NAT által Akkreditált Vizsgáló Laboratórium, a vizsgálati eredmények értékelését és elemzését a szükséges engedéllyel rendelkező szakértőink végzik.

A környezeti zajterhelés vizsgálata általában az alábbi esetekben szükséges:

 • zajkibocsátási határérték kérelem szakmai tartalmát megalapozó környezeti zajterhelés és háttérterhelés mérése, zajvédelmi szempontú hatásterület kijelölése a zajforrás környezetében
 • lakossági panaszbejelentés, illetve megkeresés alapján, az üzemi, hatósági, vagy lakossági megrendelés keretében a zajforrás által okozott zajterhelés vizsgálata a kritikus megítélési pontokon
 • építési engedélyezési eljárás során készítendő zajvédelmi tervfejezet részeként, a zajforrás létesítését megelőző környezeti zajterhelés alapállapot vizsgálata a tervezett forrás környezetében
 • zajcsökkentési intézkedést (pl. műszaki zajcsökkentési megoldás kivitelezését) megelőző környezeti zajterhelés alapállapot vizsgálat, illetve a megvalósítás utáni ellenőrző kontrollmérés végzése

A környezeti zajterhelés vizsgálatokról hivatalos, hitelesített, a vizsgáló laboratórium által kibocsátott vizsgálati jegyzőkönyv és szakértői vélemény készül. A szakértői vélemény tartalmazza a vizsgálati eredmények értékelését és összevetését a vonatkozó zajterhelési határértékekkel, valamint igény esetén javaslatokat a szükséges zajvédelmi intézkedésekre és az esetlegesen szükséges műszaki zajcsökkentési megoldásokra vonatkozóan.

A zajcsillapítási,zajcsökkentési feladatok ellátásához, illetve a megitélési ponton szükséges zajkibocsátási határértékek betarthatósága érdekében a BundH Kft.

gyártási palettáján megtalálhatóak a működési elvüket tekintve az elnyeléses rendszerű zajcsillapítók, valamint a rezonátoros zajcsillapítók.

Az abszorpciós zajcsillapítók lehetnek egy, vagy többfokozatúak, kör vagy négyzet keresztmetszetűek, kulisszásak ,illetve nagyon széles spektruma lehet az alakjuknak,melyet elsősorban acsillapítási igény ,a funkció, a technológia, a beépítés helye határoz meg.

A teljesség igénye nélkül felsoroljuk néhány formáját a gyártható berendezéseknek.

 

E- HT – BUNDH Abszorpciós hangtompítók
Szállításuk három csillapítási osztályban történik.
HT 15 = Hangszint csökkentés kb. 15 dB (A)
HT 25 = Hangszint csökkentés kb. 25 dB (A)
HT 35 = Hangszint csökkentés kb. 35 dB (A)
Magasabb követelményekre szolgáló hangtompítók megkeresésre szállíthatók.

Beépítés:
Függőlegestől a vízszintesig. Szerelt ill. önhordó kivitelben is. Az áramlási irányt nyíl jelöli.
1. A rezgésekre és a testzajok átvitelére figyelni kell.
2. A hőtágulást figyelembe kell venni.
3. A harmatponti hőmérséklet alá menés elkerülésére a hangtompítót megfelelő szigeteléssel kell ellátni.
4. Kondenzátum kivezetést a mélyponton el kell helyezni, amely így  megoldott.
5. Tartókonzolok kívánságra szállíthatók

Anyag:
Nemesítés nélküli acél, külső védőfestéssel ellátva. Különleges kivitelek rozsdamentes-, ill. hőálló acélból is készülhetnek.

Megrendelési adatok:
Az ajánlat kidolgozásához az alábbi adatok szükségesek:

 • Tüzelőberendezés gyártmánya és típusa
 • Teljesítmény (kW)
 • Füstgáz mennyiség (kg/kWh, vagy Nm3/h)
 • Füstgáz hőmérséklet
 • Füstgáz vezeték átmérője
 • Szükséges hangnyomásszint az eltávolítási adatokkal dB(A)
 • Beépítési pozíció (terhelt-nem terhelt)

illetve tekintsék meg a lengőtestes,körkulisszás-úszódobos öszetetteb igények kielégítésére szolgáló berendezéseink tulajdonságait is.